Tiesitkö nämä 3 tapaa säästää kotisiivouksessa?Suomalaiset ovat siistiä kansaa, mutta moni siivoaa aivan turhaan. Verottaja ja kotikunta tarjoavat oivallisia kannustimia, joilla omaa arkea ja elämää voi helpottaa.

Helppo tapa hankkia lisää vapaa-aikaa: kotitalousvähennyksellä siivoamisen hinnasta saa vähentää verotuksessa jopa 50 %.

Kodin siivoaminen on monelle pakkopullaa, joka aiheuttaa turhaa  stressiä. Toisille siivoaminen on muuten hankalaa tai vaivalloista. Kerromme nyt kolme rahanarvoista vinkkiä niille, jotka käyttäisivät aikansa siivoamisen sijaan mieluummin rentoutumiseen perheen, harrastusten tai ystävien kanssa.

1.Kotitalousvähennys: -50 %:n alennus kaikille

Helpoin tapa säästää kotisiivouksesta on varmasti 50 %:n kotitalousvähennys. Sen avulla kuka tahansa suomalainen voi teettää kotonaan tai mökillään töitä ja vähentää puolet työn hinnasta verotuksessa.

Jos esimerkiksi tilaat kotiisi kolmen tunnin kotisiivouksen 130 eurolla, saat verottajalta 65 euroa takaisin veronpalautuksena. Se on aivan kuin -50 %:n alennusmyynti ympäri vuoden.

Kotitalousvähennyksellä voi vuosittain saada veronpalautuksia jopa 2400 euroa. Omavastuu vähennyksissä on 100 euroa vuodessa, eli suurimman vähennyksen saa, kun teettää töitä 5000 eurolla. Koska vähennys on henkilökohtainen, pariskunta voi teettää töitä jopa 10 000 eurolla.

2.Palveluseteli - apua silloin, kun sitä tarvitaan

Tiesitkö, että asuinkunnaltaan voi saada palvelusetelin sosiaali- ja terveyspalveluiden, kuten kodinhoidon ja kotisiivouksen hankkimiseen?

Jos kotikuntasi käyttää palveluseteliä, voit kysyä kunnan palvelupisteestä, oletko oikeutettu seteliin.

Palvelusetelillä voi maksaa kuten perinteisellä rahalla.

3.Arvonlisäveroton kotipalvelu - alennusta alennukselle

Kodinhoitopalvelut saa hankkia ilman arvonlisäveroa, jos toimintakyky on alentunut esimerkiksi ikääntymisen, vamman tai onnettomuuden seurauksena.

Siivouksen lisäksi palveluihin voi kuulua vaikkapa pesuapu,pyykkihuolto, kaupassa käyminen ja ruoan valmistus.

Arvonlisäverottomasta kotipalvelusta saa suorastaan alennusta alennukselle, koska palvelun saa vähentää tutulla -50 %:n kotitalousvähennyksellä.

Omalta kotikunnalta ei tarvita päätöstä arvonlisäverottomasta kotipalvelusta, sillä yksityiset tuottajat voivat tarjota palveluitaan arvonlisäverottomasti kaikille, joilla alentuneen toimintakyvyn määritelmä täyttyy, ja palvelusopimus on tehty.


-Kotityöpalvelut on uusi ammattiala maassamme.

Suomalaisten tarpeet ovat osoittaneet että kotitalouspalveluista on tulossa yksi kuluttamisen muoto, ja siihen kuuluvia osa-alueita ovat: kotisiivous,kunnostus,vaatehuolto,pihanhoito,ruokapalvelut,asiointiapu sekä vanhusten avustaminen.

Kotityöpalvelut turvaavat ja helpottavat kansalaisten selviytymistä arjessaaan, lisäävät ihmisten voimavaroja ja työssäjaksamista.

Kotipalveluja tuottavat julkinen sekä yksityinen sektori.